Mallorca és/vagy Ibiza?

Tavaly sokan terveztek nyaralást a Spanyolországhoz tartozó Balear-szigetekre. Hajóutat választva természetesen fel sem merül a „melyik szigetet válasszam”-kérdése, ám aki légi közlekedésben gondolkodott, annak a január többnyire a Mallorca vagy Ibiza kérdés körül forgott.

Mallorca, na ná! A kihagyhatatlan 10 Euros repülőjegyekre a szemfülesek azonnal lecsaptak, tudva, hogy pár percen belül újra akár a többszörösébe is kerülhetnek a jegyek.

A döbbenet akkor állt be, amikor a fillérekért vásárolt repülőjegyhez szállást kezdtek keresni: a „pénztárcabarát szállás” kategóriában ugyanis 250-300 Euro/fő/éj helyeket találtak. És miközben lefoglalták a repjegy árának 30-szorosába fájó szállásokat, már megkönnyebbült sóhajjal vették tudomásul, hogy, Ibizáról le kellett mondaniuk.

De nem ezen a nyáron! Összeállítottunk ugyanis egy egyhetes Mallorca-Ibiza hajóutat!

Jó időzítéssel idén is megcsíphető egy 10-15 Euros Bécs-Palma de Mallorca repülőjegy. Onnantól pedig ránk bízhatjátok magatokat.

Mit ajánlunk a tavalyi szállás feléért?

Szállást 7 éjszakára egy 51 lábas Bavaria Cruiser kabinjában, vitorlásélményt, hajóvezetési tréninget, melyhez nem szükséges hajós jogosítvány, minden nap új kikötőt, új helyszínt, új partot, új bárokat, és új arcokat.

Ja és természetesen Ibizát!

A hajót Palma de Mallorcan vesszük fel, alig néhány kilométerre a repülőtértől. Innen első nap a sziget délnyugati csücskében fekvő Port d’Andratx kikötőjébe hajózunk. Andratx óvárosa a legelbűvölőbb halászfalu, a köré épült városrészben pedig a legnagyobb olasz, spanyol és amerikai filmsztárok nyaralói sorakoznak. A helyben frissen fogott halból, a felső tízezer ízlése szerint készített vacsorában bizonyára nem fogunk csalódni.

De ne húzzuk az időt! Lássuk azt, ami tavaly kimaradt: Ibizát!

Másnap reggel vitorlát bontunk és elhajózunk Ibiza City, azaz Eivissa kikötőjébe. Igen, oda, ahol a legnagyobb a party-élet az egész mediterrán-térségben. Alvásról alighanem szó sem lesz, de hát nem is azért jöttünk…

Hogy hogyan kerülünk másnap Sant Antoni de Portmany kikötőjébe az legyen a kapitány gondja. Nekünk nem lesz más, mint élvezni a Playa Cala Salada pazar homokos tengerpartját.

Lehet ezt még fokozni?

Ennél már csak Formentera lehet különlegesebb élmény. A Balear-szigetek legkisebb tagja alig 19 km hosszú, és kizárólag hajóval érhető el. Ennek köszönhetően a Földközi-tenger térségének máig legérintetlenebb pontja, szikrázóan fehér homokkal, a kék minden árnyalatában játszó tengerrel, az Éden romlatlanságával. A szigeten ma is működő szélmalmot láthatunk, és többek közt azt a La Mola nevű világítótornyot, melynek különleges fekvését és szépségét Jules Verne több regényében megörökítette.

Az 5. nap bőven ad alkalmat a legénység hajózási ismereteinek bővítésére, hiszen estig 60 tengeri mérföldet teszünk majd meg. Mindenkinek lesz tehát alkalma állni a kormánynál, állítani a vitorlákat, fejlődni a navigációban, este pedig megtanulni a horgonyra kötést. Következő állomásunk ugyanis a csak külön engedéllyel látogatható, és csak horgonyra kötve, motorcsónakkal megközelíthető Cabrera-sziget. A szigetet alig százan lakják. Ha tetszik, játszhatunk akár robinsonosat is…

Ám ha elököszöntünk Péntektől, a szombat ismét Palma de Mallorcan talál minket. Föld, föld, és civilizáció ismét! Mekkora utat tettünk meg egy hét alatt! Ha szükségét érezzük, még beszerezhetjük a megfelelő hűtőmágneseket Palma óvárosának kis utcáin, ehetünk még egy tacost, és megihatjuk az utolsó Sangriánkat, vagy dönthetünk úgy is, hogy a tenger ízével a szánkban és a part homokjával a cipőnkben szállunk repülőre.

Ki tart velünk?

Jelentkezés / további információ!

3 thoughts on “Mallorca és/vagy Ibiza?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük