Hajóbérlés #1: Légy előrelátó, vitorlázz olcsóbban!

Minden nyaralás hosszas és alapos tervezést igényel, legyen szó egy kempingezésről, wellness üdülésről vagy túrázással teli hétről. De azoknak, akik vitorlázni készülnek, különösen fontos, hogy előrelátók legyenek, és időben elkezdjék megszervezni álmaik utazását.

A szervezett utazásokkal ellentétben a vitorlázásnál nem éri meg a last minute ajánlatokra várni, sőt! Minél hamarabb látunk neki a keresgélésnek és szervezésnek, annál jobb ajánlatokra bukkanhatunk! Hogy minek köszönhető ez? Bár sokan az előfoglalási kedvezményre gyanakodnának, valójában az ok máshol keresendő.

Aki korán kell, aranyat lel… de jó hajót biztosan

Bár a bérelhető hajók száma Horvátországban megközelíti a háromezret, s ezzel messze a legnagyobb a kínálat világszerte, az Adria igazán jól hajózható négy hónapja során (június-szeptember) ugyanitt a legmagasabb a kereslet is. Az európai hajóbérlések mintegy 33 százalékára Horvátországban kerül sor. Mindebből nem nehéz levonni a következtetést: a jó ár-érték arányú charter hajókra hamar lecsapnak az érdeklődők.

A hajók között sok azonos kategóriájú, tehát azonos gyártmányú, állapotú, évjáratú található, ám az áruk már nem feltétlenül ugyanolyan. Nem ritka, hogy két, szinte egyforma hajó ugyanarra az időszakra több száz eurós eltéréssel foglalható a november-decemberi előfoglalási időszakban. Értelemszerűen a gyorsabb jelentkező jár jobban, hiszen ő csaphat le a jobb ajánlatra, s így szép fokozatosan hullanak ki a kínálatból az igazán jó lehetőségek.

A legnépszerűbb foglalási időszakban, tehát tavasszal, már valamennyi igazán kedvező ajánlatról lecsúszik az, aki csak ekkor lát neki a szervezésnek. Ráadásul eddigre már az előfoglalási kedvezmény sem érhető el, így a késő őszi és kora téli árakhoz képest előfordulhat, hogy 30, de akár 50 százalékos árkülönbséget is találunk. Ez a horvátországi foglalásoknál nagyjából 600 Eurót jelent, hiszen a statisztikák alapján ezen a területen az átlagos bérleti díj egy egyhetes hajóbérlés esetén 2000 Eurót tesz ki.

Mit tehetsz, hogy olcsón nyaralj?

Sokan úgy hiszik, egy vitorlás nyaralás költségei nagyon magasak, aki azonban egy kicsit utánaszámol, rájön, hogy mekkorát téved! Egy 8 fős társaság számára a bérelhető hajók ára – ha időben cselekszünk – nagyjából 2 000 Euró egy hétre, ami üzemanyaggal együtt sem kerül többe 2 500 Eurónál. Ha ezt a napok és személyek számával visszaosztjuk, láthatjuk, hogy valójában 45 Euró egy napi nyaralás! Ráadásul itt már nem kell szállást keresni, a napjainkat pedig a tengeren, a barátaink és családunk körében tölthetjük.

Az első és legfontosabb, hogy gondolkozz időben! Mint az a fentebb leírtakból is látszik, a tengeri nyaralások világában mindennél fontosabb, hogy gyorsan cselekedj, hiszen így sok száz Eurót takaríthatsz meg!

Azonban legalább ugyanilyen fontos, hogy alapos és körültekintő legyél. Sajnos mint az élet minden területén, itt is felbukkanak időről-időre olyan charter cégek, akik első ránézésre jó ajánlatokat kínálnak, de valójában az ígéretek mögött nem áll semmi, de legalábbis nem az, amire számítunk. Épp ezért nagyon fontos, hogy csakis jól leinformálható, lehetőleg Magyarországon (is) bejegyzett, megbízható cégekkel lépj kapcsolatba.

A Gabriella Sailing a hajóbérlés elsőre bonyolultnak tűnő világában is segítségedre siet! Csapatunk egyik tagja, Tamás, már évek óta segít megtalálni és kibérelni az áhított hajókat a lehető legjobb áron! Az évek alatt megannyi kapcsolatot épített ki, így világszinten több száz megbízható chartercég sokezer hajójához van hozzáférése. Valamennyi általunk ajánlott chartercég esetében rendszeresen ellenőrizzük, hogy a maximális minőséget és a lehető legjobb szolgáltatást nyújtsák.

Ennek köszönhetően biztosra veheted, hogy a segítségünkkel bérelt hajón a nyaralásod gondtalan lesz: velünk nem a használt, rossz állapotú hajókkal vágsz majd neki a tengernek, hanem olyannal, amire mindig is vágytál. Ha pedig az út során mégis problémád akadna, 24/7 állunk rendelkezésedre telefonon, s ha szükség van rá, személyesen is!

Példa az árkülönbségre. Jövő évi időszakban való bérléskor valószínüsíthető, hogy az első hajó már le lesz foglalva, és a második hajó esetén az előfoglalási kedvezmény már nem lesz a hajóra. Így 1843 EUR helyett 2600 EUR-ért tudjuk kibérelni, ha nem foglalunk időben!

időszak: 2018.05.26. – 2018.06.02.

Sun Odyssey 439

Típus: Vitorlás yacht
Éve: 2014
Ország: HORVÁTORSZÁG
Kikötő: Seget Donji/Marina Baotić
Hossz: 13.34 m
Fekvőhelyek: 10 (8+2)
Kabinok: 4
WC/Zuhanyzó: 2
Ár: 2 220 €
Előfoglalás : -17,00%
Ár: 1 843 €
kötelező kiegészítők:
Takarítás + biztosítás : 430 €
Kaució:  nincs!
időszak: 2018.05.26. – 2018.06.02.

Sun Odyssey 439

Típus: Vitorlás yacht
Éve: 2014
Ország: HORVÁTORSZÁG
Kikötő: Sukosan/Marina Dalmacija
Hossz: 13.34 m
Fekvőhelyek: 10 (8+2)
Kabinok: 4
WC/Zuhanyzó: 2
Ár: 2 600 €
Előfoglalás : -10,00%
Ár: 2 340 €
kötelező kiegészítők:
Takarítás : 160 €
Kaució : 1 500 €

Kérj árajánlatot hajóbérlésre!

Hajóbérlés árajánlat kérés

  Időszak

  Kérlek vedd figyelembe, hogy az elfogadott bérlési időszak 1 hét, szombattól-szombatig tart. Egyéb időszak esetén egyeztessünk telefonon.


  2345


  Vitorlás egytestűVitorlás katamaránMotoros egytestűMotoros katamarán

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük