Vitorlázás, a közös szenvedélyünk – 5 ok, amiért ki kell próbálnod

Aki már átélte a vitorlázás életérzését, minden bizonnyal rengeteg okot tud felsorolni, hogy miért szeretne újra és újra vízre szállni. De azoknak, akik még sosem próbálták, most összeszedtük legfőbb érvekeinket.

A Te utad, a Te célod

A legtöbben életük során csupán szervezett utak keretein belül merészkednek a vízre, az ilyen esetekben viszont mindennek megvan a pontos menetrendje: mások határozzák meg, mikor és hol kell lenned, a rugalmasság legfeljebb a rövid fakultatív – és főként szárazföldi – programok során nyilvánul meg.

Ha azonban vitorlázásra adod a fejed, a magad ura lehetsz. Persze ilyenkor is szükség van tervezésre, de ilyenkor Te döntöd el, mi legyen az úticélod, mikor érkezz oda, milyen útvonalon közelítsd meg. Akár nagy kitérőket is tehetsz, hiszen a Te kezedben van az irányítás!

Strandolhatsz, ahol csak szeretnél

Imádsz megmártózni a tengerben? Szerintünk is ez az egyik legcsodálatosabb dolog, de sajnos a legtöbb strand túlzsúfolt, a sok ember és a hangzavar miatt a fürdőzés utáni pihenés során nem könnyű kikapcsolódni.

Ha azonban vitorlás útra indulsz, ott strandolsz, ahol csak szeretnél! Akár órákig is lebeghetsz a matracoddal a víz tetején, úszhatsz a kristálytiszta vízben – mert hogy a parttól eltávolodva egyre tisztább lesz a tenger –, és élvezheted a nyugalmat és a csendet!

A tanulás öröme

Mint minden új hobbi, a vitorlázás is tanulást és felkészülést igényel. De ha belevágsz ebbe a csodás tevékenységbe, a hátralevő életedben mindig tanulhatsz valami újat! Mindig lesz valami apró praktika, egy újítás a hajók technológiájában, amit eddig nem ismertél, de a természetet is sokkal jobban megismerheted. És mondanunk sem kell, a tenger is mindig rejteget valami ismeretlent és érdekeset.

Ráadásul a vitorlázás nem életkorhoz kötött. Legyen szó kisgyerekről vagy idős emberekről, a hajózás alapjait bárki elkezdheti elsajátítani!

A legjobb társaság

Nem túlzás: egy saját szervezésű vitorlás kirándulás garantálja a legjobb társaságot, hiszen mindig azokkal kelhetsz útra, akikkel szeretnél! Magányos farkas vagy? Akkor irány a tenger egyes egyedül! A baráti találkozókat kedveled? Hívd meg az útra azokat, akik legközelebb állnak Hozzád!

Ha úgy tartja kedved, elszakadhatsz a világtól, hogy pár napot egyedül tölts, de a közös nyaralást is megszervezheted.

Egyetlen szóval: szabadság

Ha a fenti pontokból még nem jöttél volna rá, a vitorlázás a szabadság megtestesítője. Legyen szó az időbeosztásról, az úticélról, a programokról, a társaságról… egyszerűen mindenben szabad kezed van! A világ a lábad előtt hever, és csak arra vár, hogy saját ízlésednek megfelelően a felfedezésére indulj!

Hajóbérlés árajánlat kérés

  Időszak

  Kérlek vedd figyelembe, hogy az elfogadott bérlési időszak 1 hét, szombattól-szombatig tart. Egyéb időszak esetén egyeztessünk telefonon.


  2345


  Vitorlás egytestűVitorlás katamaránMotoros egytestűMotoros katamarán

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük