Hajóbérlés világszerte

/Hajóbérlés világszerte
Hajóbérlés világszerte 2017-11-08T05:44:43+00:00
Hajóbérlés árajánlatot kérek!

Az Adria a világ egyik legcizelláltabb tengerpartjával rendelkezik, csodás rejtett öbleivel, lakatlan szigeteivel, nemzeti parkjaival, történelmi óvárosaival igazi metiterrán élményt nyújt.
Horvátország több mint 1.100 szigetének köszönhetően a világ legkeresettebb hajós desztinációi közé tartozik.

A hajózás nem luxus, akár 300 EUR/hét/fő áron élvezhetjük a tengeri vitorlázás élményét!

Hajóbérlés árát jelentősen befolyásolja a választott időpont. Az adriai szezon áprilistól-októberig tart, ezen időszakon belül július, augusztus és a szeptember a
főszezon (amelyen belül az augusztusi bérlésnek van a legmagasabb díja).
Már tavasszal lehet jókat hajózni, gyerekekkel a kora őszi szezon azért jobb, mert a tenger még meleg és októberben a hőmérséklet még gyakran van 25-29°C között (a tenger 22-23°C), így nagyokat lehet fürdőzni, a népszerű látványosságokat sokkal kevesebb túrista keresi fel, mindezt lényegesen kedvezőbb hajóbérleti díjak mellett. A Karib-tengeren októbertől április végéig érdemes vitorlázni.

Ha nincs megfelelő képesítésed vagy tapasztalatod még, akkor bérelhetsz hajót skipperrel (képzett, tapasztalt kapitánnyal). Ő felel a hajóért, neked és a veled utazóknak csak annyi a dolgotok, hogy élvezzétek a nappali vitorlázást, napsütést, az eldugott öblökben való fürdőzést, horgonyzást, illetve a pezsgő éjszakai életet a kikötők környékén.

Ha eldöntöttétek, hogy mikor, melyik országban, hány fővel, milyen típusú hajót szeretnétek bérelni, akkor nincs más dolgotok, mint ajánlatot kérni tőlünk, majd kiválasztani a számotokra megfelelőt.

Foglaláskor a charter cégtől 3 napos opciós jogot kapunk a hajóra. Írásban (e-mailen) jelezni kell felénk, hogy foglaljuk le a hajót, amivel kötelezettséget vállaltok arra, hogy a foglalástól számított 5 napon belül, ki kell fizetni a hajóbérlés 50%-át. A fennmaradó összeget utazás előtt 6 héttel kell kifizetni. Last minute utazás esetén, ha a foglalás az utazástól számított 6 héten belül van, akkor a hajóbérlés összegét egy összegben kell kiegyenlíteni.

Indulás előtt egy héttel, le kell adni az utaslistát (crew list), azaz a hajón tartózkodó utasok pontos nevét, születési helyét, idejét, személyigazolvány vagy útlevél számát. A crew list leadásakor jelezni kell, hogy ki a kapitány, továbbá szükség van a kapitány jogosítványának számára is. Abban az esetben, ha nincsen megfelelő képesítésetek, akkor gyertek el hajóvezetői tanfolyamunkra, vagy lehetőség van arra is, hogy skippert (kapitányt) biztosítsunk nektek a bérlés idejére.

Mindezek után e-mailen megkapod tőlünk a boarding passt (voucher), amivel átveszitek a hajót. Ez tartalmazza pl. a hajó nevét, kikötőn belüli potnos helyét. Indulás előtt feltétlenül ellenőrizd még egyszer, hogy nálad van-e a kinyomtatott boarding pass.

Kikötőbe érkezéskor:

A boarding passon megtalálod, hogy a bérelt hajó hány órától vehető át a kikötőben. Az esetek túlnyomó részében ez délután 5 óra, de ettől eltérő is lehet. A kikötőben meg kell keresned, vagy keresnetek a charter céget. Ott átadni a szükséges papírokat. Ekkor kell fizetni a kötelező, illetve az opcionális költségeket. (bővebben gomb és rávisz a költségek részre)

A charter cég képviselője átadja a hajót. Az átadás kb. 30-60 percet vesz igénybe.

Ha bármilyen sérülést látsz a hajón vagy bármilyen észrevételed van, akkor a charter cég képviselőjének azonnal jelezni kell írásban.

Leadás

A hajó leadásának napja előtti estén vissza kell érkezni a kikötőbe. A charter cég képviselői rendszerint, a leadás napján 8.00-kor jelennek meg hajó átvételére.

Ha minden, a listán szereplő tárgy meg van a hajón, illetve nem keletkezett kár, akkor a kaució összege átvehető a charter cég irodájában.

Hajóbérlés fizetésének módja:

Számlára befizetés, utalás vagy készpénz

Határátlépés:

A határátlépés a legtöbb charter cégnél nem lehetséges. Ha megengedett, akkor is csak nagyon szigorú szabályok mellett, mivel a hajónak rendelkeznie kell a nemzetközi hajózáshoz szükséges papírokkal, illetve felszereléssel. Határátlépésnél kötelező behajózni a határhoz legközelebb eső kikötőhöz, ahol a nemzetközi vízum- és vámjogszabályok szerint fog lezajlani a határátlépés.

Fontos még megemlíteni, hogy a kapitánynak is rendelkeznie kell a megfelelő tengeri hajóvezetői jogosítvánnyal. Például, ha Horvátországban bérelsz hajót és a kapitánynak csak „B” típusú hajóvezetői engedélye van, azzal nem lépheti át a határokat. Határt lépni csak „C” típusú vagy Yacht Master hajóvezetői jogosítvánnyal lehet, mely nemzetközi vizekre is érvényes.

Ha az utazásotok során határátlépést terveztek, akkor még az árajánlat kérés előtt, kérjük, hogy jelezzétek felénk.

Kellemes nyaralást kívánunk!

A hajózás során több kötelezően fizetendő, illetve opcionális költség is felmerül. Kilistázzuk a felmerülő költségeket, hogy új és tapasztalt hajósaink is tudják, hogy milyen kiadásokkal kell számolni, illetve hogy milyen extrák kérhetőek. A költségek számba vétele egy laikus számára teljes útvesztő lehet, de az alábbi útmutatóval egyszerűen és váratlan meglepetések nélkül ismertetjük, hogy mire lehet számítani.

Hajóbérléskor a hajóbérlés díján felül vagy kauciót, vagy kaucióbiztosítást, vagy gyakran a kettő kombinációját kell kifizetni.

Kaució:

A kauciót a hajóbérlés helyszínén kell letétbe helyezni, készpénzzel vagy hitelkártyával. A kaució egy olyan visszajáró pénzösszeg, mely biztosítékként szolgál mind a bérbeadó mind a bérbevevő részére. A kaució visszatérítése a hajó leadásakor történik, amennyiben a bérelt időszak alatt, a bérelt hajóban nem keletkezett kár, sérülés, vagy hiány, amelyre vonatkozóan a bérelt hajó átadási és átvételi jegyzéke az irányadó. A kaució után kamat és kezelési költség nem jár és nem fizetendő. A kaucióról kapott átvételi elismervényt, kérjük gondosan megőrizni a hajóbérlés időtartama alatt!

Kaució-biztosítás: A kaució-biztosítás egy vissza nem járó pénzösszeg, ami arra szolgál, hogy ne kelljen előteremteni a bérlőknek a kaució teljes összegét még a hajóbérlés összegén felül, de a hajó tulajdonosa és a bérbevevő mégis teljes mértékben biztosított legyen.  A kaució biztosítás összege, a kaució 10%-a.
A kaució-biztosítás nem fedi le a következő károkat: súlyos gondatlanságból adódó károk, alkohol vagy más bódító szerek hatása miatt bekövetkezett károk, a hajó felszerelésének elvesztése, WC dugulás.

Charter cégeknél bevett gyakorlat az is, hogy a kettő keverékét használják. Azaz a bérbevevő fizet kaució-biztosítást, a kaució kb. 10%-ig (ami nem visszatérítendő) illetve kauciót is, ami legfeljebb 10% (ami visszatérítendő).

Kötelezően fizetendő költségek:

 • Hajóbérlés ára
 • Charter csomag, permit, tranzit log díj, takarítási díj (180-600 EUR, hajómérettől függ)
 • Kaució (~1000- 5000 EUR, hajómérettől függ) vagy kaució biztosítás (kaució összegének 10%-a, + esetenként vissza nem térítendő rész is)
 • Üzemanyag fogyasztás (vitorlás esetén ~3-5 liter/óra/motor, motoros hajónál ~ 20-200 liter/óra)
 • Idegenforgalmi adó (1 EUR/fő/nap)

Opcionális költségek:

 • Skipper, bérelhető kapitány (100-200 EUR/nap + ellátás – ha a hajó ára nem tartalmazza)
 • Bázison kívüli kikötői díjak (40-250 EUR/ éjszaka/hajó)
 • Gépkocsi parkolás bázis kikötőben, autónként (30-60 EUR/ hét/ autó)
 • Külmotor dingire (80 EUR)
 • Gyerekháló (50-100 EUR)
 • Kisebb háziállat (80 EUR)
 • Korai átvétel (~100 EUR, 13.00 órától vehető át a hajó)

Egyéb költségek:

 • Utazás költsége a bázis kikötőhöz (benzin, autópálya díjak, repülőjegy ára)
 • Élelmiszer, ital stb.

Az Adriai-tenger az egyik legszebb és a legkönnyebben elérhető tenger.

Horvátországi hajóbérlés régiókra bontva
Isztriai-félsziget: Pula
Észak-Dalmácia: Sukosan, Vodice, Zadar, Murter, Pirovac, Biograd, Sibenik
Közép-Dalmácia: Primosten, Rogoznica, Trogir, Seget Donji, Kastela, Split, Solta, Makarska
Dél-Dalmácia: Dubrovnik

Európában még Belgiumban, Hollandiában, Franciaországban, Németországban, Spanyolországban, Olaszországban, Svédországban, Montenegróban, Görögországban és Törökországban tudunk hajót biztosítani. Görögországi bázishelyeink az alábbiak: Lefkada, Kos, Prevaza, Lavrion, Rodosz, Kerkira, Mykonos, Volos.

Árajánlat kérés


2345


Vitorlás egytestűVitorlás katamaránMotoros egytestűMotoros katamarán

Ne hagyd ki a lehetőséget

Állj csak meg!

Add meg email címedet, és cserébe elküldjük ingyenes Hajóbérlési kisokos könyvünket, melyben 12+1 pontban összeszedtük, mikre figyelj hajóbérlés esetén!
Kérem a könyvemet, most!
Emailcímem megadásával elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot, és beleegyezek, hogy a Gabriella Sailing reklámemaileket küldjön nekem, melyről bármikor le tudok iratkozni. Megnézem az adatvédelmi nyilatkozatot 
close-link