Az Adriai-tenger rendelkezik a világ egyik legcizelláltabb tengerpartjával, és csodálatos rejtett öbleinek, lakatlan szigeteinek, nemzeti parkjainak, történelmi óvárosainak köszönhetően igazi mediterrán élményt nyújt.
Horvátország pedig több mint 1.100 szigetével a világ legkeresettebb hajós desztinációi közé tartozik.

A hajózás nem luxus, akár 300 EUR/hét/fő áron is élvezhetjük a tengeri vitorlázás élményét!

A hajóbérlés árát azonban jelentősen befolyásolja a választott időpont. Az adriai szezon áprilistól-októberig tart. Ezen időszakon belül július, augusztus és szeptember alkotják a főszezont, amely hónapok között az augusztusi bérlésnek van a legmagasabb díja.
Már tavasszal is lehet jókat hajózni, a gyerekekkel viszont a kora őszi szezon alatt érdemes útnak indulni, mivel októberben a hőmérséklet gyakran kúszik  25-29°C közelébe, tehát a tenger is elég meleg (átlagosan 22-23°C), így nagyokat lehet fürdőzni benne. Ugyanerre az időszakra igaz az is, hogy a népszerű látványosságokat sokkal kevesebb turista keresi fel, mindemellett pedig a hajóbérleti díjak is lényegesen kedvezőbbek, mint az előző hónapokban.

A Karib-tengeren októbertől április végéig érdemes vitorlázni.

Ha még nincs hajóvezetői engedélyed vagy kellő tapasztalatod, akkor bérelhetsz hajót skipperrel, vagyis képzett, tapasztalt kapitánnyal. Ő felel a hajóért, így neked és a veled utazóknak csak annyi a dolgotok, hogy élvezzétek a nappali vitorlázást, a napsütést, az eldugott öblökben való fürdőzést, horgonyzást, illetve a pezsgő éjszakai életet a kikötők környékén.

Szia Tamás! Minden nagyon jól sikerült. 🙂
Szuper időnk volt, a hajó gyönyörű volt… Köszönjük a szervezést. Jövőre jövünk.

B. Gábor

Szia Tamás! Köszönöm a közreműködést és a szervezést.
Nagyon jól sikerült a túra. Üdv.,

F. Tamás

Ismét szeretnék árajánlatot kérni tőletek, a tavalyi Hanse 445 jól sikerült.

Ny. András

Köszi a szervezést, minden jól sikerült

Sz. Csaba
Hajóbérlés menete

Ha eldöntötted, hogy mikor, melyik országban, hány fővel, milyen típusú hajót szeretnél bérelni, akkor nincs más dolgod, mint ajánlatot kérni tőlünk, majd az általunk felkínált lehetőségek közül kiválasztani a számodra és utastársaid számára megfelelőt.

Foglaláskor a charter cégtől 3 napos opciós jogot kapunk a hajóra. Neked írásban (e-mailben) jelezned kell felénk, hogy foglaljuk le a hajót, amivel kötelezettséget vállalsz arra, hogy a foglalástól számított 5 napon belül kifizeted a hajóbérlési díj 50%-át. A fennmaradó összeget az utazás előtt 6 héttel kell kifizetni. Last minute utazás esetén, ha a foglalás az utazástól számított 6 héten belül van, akkor a hajóbérlés összegét egy összegben kell kiegyenlíteni a foglalástól számított legrövidebb időn (1-2 napon) belül.

Indulás előtt egy héttel le kell adni az utaslistát (crew list), azaz a hajón tartózkodó utasok pontos nevét, születési helyét, idejét, személyi igazolvány vagy útlevél számát. A crew list leadásakor jelezni kell, hogy ki a kapitány, továbbá szükség van a kapitány jogosítványának számára is. Abban az esetben, ha nincsen megfelelő képesítésed, akkor gyere el hajóvezetői tanfolyamaink egyikére, vagy lehetőség van arra is, hogy skippert (kapitányt) biztosítsunk neked a bérlés idejére.

Mindezek után e-mailben megkapod tőlünk a boarding passt (voucher), amivel átveheted a hajót. Ez tartalmazza pl. a hajó nevét, kikötőn belüli pontos helyét. Indulás előtt feltétlenül ellenőrizd még egyszer, hogy nálad van e a kinyomtatott boarding pass.

Kikötőbe érkezéskor

A boarding passon megtalálod, hogy a bérelt hajó hány órától vehető át a kikötőben. Az esetek túlnyomó részében ez délután 5 óra, de ettől eltérő is lehet. A kikötőben meg kell keresned, vagy keresnetek a charter céget. Ott át kell adni a szükséges papírokat. Ekkor kell kifizetni a kötelező, illetve az opcionális költségeket is. (bővebben gomb és rávisz a költségek részre)

A charter cég képviselője átadja a hajót. Az átadás kb. 30-60 percet vesz igénybe.

Ha bármilyen sérülést látsz a hajón, vagy bármilyen észrevételed van, akkor a charter cég képviselőjének azonnal jelezd írásban.

Hajóleadás

A hajó leadásának napja előtti estén vissza kell érkezni a kikötőbe. A charter cég képviselői rendszerint, a leadás napján 8.00-kor jelennek meg a hajó átvételére.

Ha minden, a listán szereplő tárgy megvan a hajón, illetve nem keletkezett kár, akkor a kaució összege átvehető a charter cég irodájában.

Hajóbérlés fizetésének módja

Számlára befizetés, utalás vagy készpénz.

Határátlépés hajóval

A határátlépés a legtöbb charter cégnél nem lehetséges. Ha megengedett, akkor is csak nagyon szigorú szabályok mellett, mivel a hajónak rendelkeznie kell a nemzetközi hajózáshoz szükséges papírokkal, illetve felszereléssel. Határátlépésnél kötelező behajózni a határhoz legközelebb eső kikötőhöz, ahol a nemzetközi vízum- és vámjogszabályok szerint fog lezajlani a határátlépés.

Fontos még megemlíteni, hogy a kapitánynak is rendelkeznie kell a megfelelő tengeri hajóvezetői jogosítvánnyal. Például, ha Horvátországban bérelsz hajót és a kapitánynak csak „B” típusú hajóvezetői engedélye van, azzal nem lépheti át a határokat. Határt átlépni csak „C” típusú vagy Yacht Master hajóvezetői jogosítvánnyal lehet, amely nemzetközi vizekre is érvényes.

Ha az utazásotok során határátlépést terveztek, akkor még az árajánlat kérés előtt kérjük, hogy jelezzétek felénk.

Költségek

A hajózás során több kötelezően fizetendő, illetve opcionális költség is felmerül. Kilistázzuk a felmerülő költségeket, hogy új és tapasztalt hajósaink is tudják, hogy milyen kiadásokkal kell számolniuk, illetve milyen extra díjak merülhetnek fel. A költségek számba vétele egy laikus számára teljes útvesztő lehet, de az alábbi útmutatóval egyszerűen és váratlan meglepetések nélkül ismertetjük meg, hogy mire lehet számítani.

Hajóbérléskor a hajóbérlés díján felül kauciót vagy kaucióbiztosítást, vagy gyakran a kettő kombinációját kell kifizetni.

Kaució

A kauciót a hajóbérlés helyszínén kell letétbe helyezni, készpénzzel vagy hitelkártyával. A kaució egy olyan visszajáró pénzösszeg, mely biztosítékként szolgál mind a bérbeadó, mind a bérbevevő részére. A kaució visszatérítése a hajó leadásakor történik, amennyiben a bérelt időszak alatt, a bérelt hajóban nem keletkezett kár, sérülés, vagy hiány, amelyre vonatkozóan a bérelt hajó átadási és átvételi jegyzéke az irányadó. A kaució után kamat és kezelési költség nem jár és nem fizetendő. A kaucióról kapott átvételi elismervényt, kérjük, gondosan megőrizni a hajóbérlés időtartama alatt!

Kaucióbiztosítás

A kaucióbiztosítás egy vissza nem járó pénzösszeg, amely arra szolgál, hogy a bérlőnek ne kelljen a hajóbérlés összegén felül még a kaució teljes összegét is előteremtenie, ugyanakkor a hajó tulajdonosa és a bérbevevő mégis teljes mértékben biztosított legyen.  A kaucióbiztosítás összege a kaució 10%-a.
A kaucióbiztosítás nem fedi le a következő károkat: súlyos gondatlanságból adódó károk, alkohol vagy más bódító szerek hatása miatt bekövetkezett károk, a hajó felszerelésének elvesztése, WC dugulás.

Charter cégeknél bevett gyakorlat az is, hogy a kettő keverékét használják. Azaz a bérbevevő fizet kaucióbiztosítást a kaució kb. 10%-ig (ami nem visszatérítendő), illetve kauciót is, ami legfeljebb 10% (ami visszatérítendő).

Kötelezően fizetendő költségek

 • Hajóbérlés ára
 • Charter csomag, permit, tranzit log díj, takarítási díj (180-600 EUR, hajómérettől függően)
 • Kaució (~1000-5000 EUR, hajómérettől függően) vagy kaucióbiztosítás (a kaució összegének 10%-a, + esetenként vissza nem térítendő 10%-os rész is)
 • Üzemanyag fogyasztás (vitorlás esetén ~3-5 liter/óra/motor, motoros hajónál ~ 20-200 liter/óra)
 • Idegenforgalmi adó (1 EUR/fő/nap)

Opcionális költségek

 • Skipper, bérelhető kapitány (100-200 EUR/nap + leutazás és ellátás – ha a hajó ára nem tartalmazza)
 • Bázison kívüli kikötői díjak (40-250 EUR/éjszaka/hajó)
 • Gépkocsi parkolás bázis kikötőben, autónként (30-60 EUR/hét/autó)
 • Külmotor dingire (80 EUR)
 • Gyerekháló (50-100 EUR)
 • Kisebb háziállat (80 EUR)
 • Korai átvétel (~100 EUR, 13.00 órától vehető át a hajó)

Egyéb költségek

 • Utazás költsége a bázis kikötőhöz (benzin, autópálya díjak, repülőjegy ára)
 • Élelmiszer, ital stb.
Bázisaink

Az Adriai-tenger az egyik legszebb és a legkönnyebben elérhető tenger.

Horvátországi hajóbérlés régiókra bontva
Isztriai-félsziget: Pula
Észak-Dalmácia: Sukosan, Vodice, Zadar, Murter, Pirovac, Biograd, Sibenik
Közép-Dalmácia: Primosten, Rogoznica, Trogir, Seget Donji, Kastela, Split, Solta, Makarska
Dél-Dalmácia: Dubrovnik

Európában még Belgiumban, Hollandiában, Franciaországban, Németországban, Spanyolországban, Olaszországban, Svédországban, Montenegróban, Görögországban és Törökországban tudunk hajót biztosítani. Görögországi bázishelyeink az alábbiak: Lefkada, Kos, Prevaza, Lavrion, Rodosz, Kerkira, Mykonos, Volos.

Az alábbi yachtgyártók hajóit adjuk bérbe:

Abacus, Absolute, Adagio, Aicon, Airon, Alfa Yachts, Alliaura, Alubat, Aquanaut, Archambault, Astilleros, Astondoa, Atlantic, Atlantis, Axopar, Azimut, Azuree
Baia, BaliBavariaBayliner, Bella, Beneteau, Benetti, Brig, Broom, BSC
Carnevali, Catalina Yachts, NautitechCatana, Catlante, Cobra, Comar, Contest, Cranchi, Cyrus
D&D, Damor, Dehler, Delphia, Diamante, Dominator, Doqueve, Dufour
Edel, Elan, Fairline, Falcon, Feeling, Ferreti, Finnmaster, Fjord, Fountaine Pajot, Four
Galeon, Glastron, Gobbi, Grand Banks, Grand Soleil, Grandezza
Hanse, Hunter
I&P, Invictus
Jaguar, Jeanneau
Lagoon, Leidi, Leopard, Linskens, Linssen, Luna
Maiora, Marco Polo, Marex, Monachus, Moody, More
Nautiner, Nimbus, Northman, Numarine, Nuova
Ocean, Oceantech, Pedro, Pičuljan, Poncin
Princess, Pénichette
Salona
Quicksilver
Regal, Represser, Riviera, Rodman, Ronautica
Salpa, SAS-Vektor, Sea Ray, Sealine, Seaway, Seawind, Sessa, Shipman, Silverton, Solaris Yachts, Starfisher, Sunbeam, Sunreef, Sunseeker
Tes, Triplast
Viking, Viper, Voyage
X-Yachts
Yaretti
Zodiac

Hajóbérlés árajánlatkérés

Időszak

Kérlek vedd figyelembe, hogy az elfogadott bérlési időszak 1 hét, szombattól-szombatig tart. Egyéb időszak esetén egyeztessünk telefonon.


2345


Vitorlás egytestűVitorlás katamaránMotoros egytestűMotoros katamarán

Ha szeretnél többet tudni a hajóbérléssel kapcsolatos praktikákról, olvasd el hajóbérlésről szóló cikkeinket, és mellé töltsd le hajóbérlési kisokosunkat is.

A letöltési linket emailben küldjük neked. A letöltéshez add meg email címedet, amire hajós emaileket küldünk tanfolyamainkről, akcióinkról. Az emailekről bármikor leiratkozhatsz.Kérlek fogadd el az alábbiakat, ha hallani szeretnél felőlünk: