7 napos Mallorca-Ibiza-Formentera (Spanyolország) vitorlás nyaralás, 2022. augusztus 13-20.

1,990  / fő

Ha több személyre szeretnél jelentkezést leadni, kattints a + jelre!
Leírás

Early Bird árunk 2022. április 31. éjfélig érvényes, utána az áthúzott teljes áron tudsz jelentkezni!

A Baleár szigetek a Földközi-tenger nyugati medencéjének népszerű nyaralóhelye. Őslakosainak anyanyelve a katalán, de mindenki beszél spanyolul. A 146 kisebb sziget mellett a fő szigetek: Mallorca, Menorca, Ibiza, Formantera és Cabrera.
A térség főbb kikötői: Port Andratx, Port Adriano, Puerto Portals, Palma, Can Pastilla, El Arenal, Cala d’Or, Porto Colom, Porto Cristo, Cala Ratjada, Alcudia, Puerto Pollensa, Mahon, Ibiza Town (Eivissa) , San Antonio, St. Eulalia and La Savina.

A szigetek között könnyű navigálni és hajózni, nincsenek erős áramlatok, az árapály jelentéktelen. A Sirocco és a Levante egy méterrel is megemelheti a tengerszintet Majorca keleti partjainál. A szélerősség 3-as és 4-es. Mallorcán és Menorcán  túlnyomórészt észak szél fúj. Például Mahon az áv 245 napján van északi szél. Ibizán, Formenterán és a többi szigeten főleg délkeleti irányból kapjuk a gyengébb erősségű szelet.

Októberben és áprilisban számíthatunk a nagyobb szélre. Tavasszal és ősszel a délről fújó Sirocco vagy a Mistrál a Lioni-öbölben felerősödve viharossá korbácsolja a tengert. Ez a terület inkább a gyakorlottabb hajósok számára ajánlott.

Alvás a hajón 2 fős kabinokban!

Időjárás

A meleg szubtrópusi klímában a nyár hosszú, meleg  és száraz. A napsütéses napok száma 300 nap egy évben, nem ritka a 40 °C. A hőmérséklet télen sem esik 15 °C alá, ebben az évszakban sincs fagy.

Repjegy info itt

Tervezett útvonal

nap 1: Indulás: PALMA – Cél: PORT D’ANDRATX – 23 tengeri mérföld

nap 2: Indulás: PORT D’ANTRATX – Cél: IBIZA CITY – 45 tengeri mérföld

nap 3: Indulás: IBIZA CITY – Cél: SANT ANTONI DE PORTMANY – 32 tengeri mérföld

nap 4: Indulás: SANT ANTONI DE PORTMANY – Cél: LA SAVINA – 22 tengeri mérföld

nap 5: Indulás: LA SAVINA – Cél: CABRERA – 60 tengeri mérföld

nap 6: Indulás: CABRERA – Cél: PALMA – 25 tengeri mérföld

A túra ára tartalmazza: Hajó bérleti díját, kaucióbiztosítást, idegenforgalmi adókat, transit log-ot, az oktatás díját. Nem tartalmazza: repülőjegy árát, üzemanyag-kikötők költségét, ellátás-étkezés költségét, baleset biztosítást. A kapitány étkezési költségeit a legénység állja.

Részvétel és felelősség: A túrán minden résztvevő saját kockázatára és felelősségére vesz részt.
A Gabriella Sailing Kft. semmilyen felelősséget nem vállal a résztvevők a túra előtt és annak teljes időtartama alatt bekövetkezett anyagi vesztesége vagy egészség károsodása esetén.
A résztvevők jelentkezésükkel automatikusan elfogadják a Gabriella Sailing Kft. Általános Szerződési Feltételeit.

Mallorca és/vagy Ibiza?

Tavaly sokan terveztek nyaralást a Spanyolországhoz tartozó Balear-szigetekre. Hajóutat választva természetesen fel sem merül a [...]

3 Comments

Vélemények (0)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„7 napos Mallorca-Ibiza-Formentera (Spanyolország) vitorlás nyaralás, 2022. augusztus 13-20.” értékelése elsőként