14 napos Azori-szigeteki (Portugália) vitorlázós nyaralás, 2021. augusztus 7-21.

2,980  / fő

Ha több személyre szeretnél jelentkezést leadni, kattints a + jelre!
Leírás

 

Atlantiszt, a gazdag és boldog szigetet Platón szerint egykor elárasztotta a tenger. Fennmaradt szigetei kutatók szerint talán éppen az Azori-szigetek, melyek minden földrésztől messze, mélyen bent az Alanti-óceánon találhatók.

Legnyugatibb szigete nagyjából félúton van az amerikai és az európai kontinens között. A szigetcsoport az óceáni hátság része, minden szigete egy-egy különálló vulkán, a legmagasabb csúcs Pico szigetén, 2351 m-en van. Az Azori-szigetek valójában három szigetcsoportból áll: a nyugati szigetcsoport Corvo és Flores, a központi Faial, Graciosa, Pico, São Jorge és Terceira, a keleti pedig Santa Maria és São Miguel.

Éghajlata

Röviden – paradicsomi! Bővebben – óceáni szubtrópusi, alacsony éjszakai és nappali hőingadozással. A legkevesebb csapadék júliusban esik. A nyári nappali hőmérséklet szinte soha nem éri el a 30 °C-ot, az átlag hőmérséklet pedig 24-26 °C körüli.

Természetes növénytakarója a babérlombú erdő. Itt (és kizárólag itt!) él Európa két legritkább orchideája a Platanthera azorica és a Platanthera micrantha. A mindent elborító, viruló hortenzia-tenger miatt pedig nem fogsz akarni hazautazni!
Az Azorik valószerűtlenül zöldek, lélegzetelállító tájak és lagúnák, vulkáni kráterek, vízesések és gejzírek teszik felejthetetlenné.

Az óceán mindig hűvös egy kicsit, de a tengerparton lévő elszigetelt sziklamedencékben felmelegszik a tenger, így meleg vízben mártózhatsz.

Programok

Hegymászás-kirándulás, búvárkodás, hajózás és bálna megfigyelés az Atlanti-óceánon, a szigetek között!

Utazás

Az Azori-szigetek közigazgatásilag Portugáliához tartoznak, így ehhez az egzotikus utazáshoz NEM KELL VÍZUM! Az időeltolódás 2 óra. A Budapest-Lisszabon járat egy kellemes megállót kínál Portugália fővárosában. Érdemes egy-két napot itt is eltölteni, majd az innen gyakran induló járatokkal irány az AZORI-SZIGETEK!

Hajó: 41 lábas 6 kabinos egytestű vitorlás

Repjegy egyénileg: ide kattintva látod a járatokat

Konzuli szolgálat (Portugália): beutazási és egyéb információk

Vélemények (0)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„14 napos Azori-szigeteki (Portugália) vitorlázós nyaralás, 2021. augusztus 7-21.” értékelése elsőként