Kinek lehet hasznos egy vitorlás tréning?

Na, akkor hogy legyen ezzel a vitorlázással…?
–  Nem olyan bonyolult ez!

 

De azért néhány részletkérdést érdemes tisztázni magadban:

Profi skipper vagy, vagy sose láttál még vitorlást közelről? A Földet készülsz megkerülni vagy elég ha elevickélsz a Balaton Sound hallótávolságáig? Van már jogsid, de inkább nem merészkednél egyedül a mólón túlra, vagy nincs, de akár a gyerekeiddel is nekiindulnál bórában az Adriának? A Horn-fokot bírod jobban, vagy a maligánfokot? Jogosítványt akarsz szerezni, vagy új profilképet a fb-ra? Új ismeretségekre vágysz, vagy az ezeréves haverokra? Kicsengeted az árát zsebből, vagy inkább a céges könyvelőre bíznád az anyagiakat?

Mindenre van megoldás, és tényleg nem bonyolult.

Kezdjük azzal az esettel, amikor fogalmad sincs, hogy bejön-e neked a vitorlázás. (Egyszer ugyan kivittek a haverok a Balcsira, de úgy rémlik, hogy totál szélcsend volt, viszont annyi sör, hogy jóformán semmire sem emlékszel.)

Jó, megértjük, hogy nem akarod megkockáztatni, hogy esetleg egy álló hétig Daedalonon kelljen élned, ezért elsőre inkább csak 3 napot vállalnál be. Gyere el egy 3 napos tréningünkre a Balatonra vagy az Adriára! Nem, nem kell hozzá se jogsi, se semmi. A kapitány vezeti a hajót, te pedig annyit tanulsz meg tőle amennyit akarsz. Semmi sem kötelező, de bármit kipróbálhatsz. Ettől még nem fogsz tudni hajót vezetni, de ha kedvet kaptál hozzá, legközelebb eljöhetsz egy tanfolyamunkra.

Sokféle tanfolyamot szervezünk, szerezhetsz (2 nap alatt!) ICC kategóriás belvízi és tengeri jogsit, B tipusú adriai, vagy korlátlan C kategóriás nemzetközi jogosítványt (4 nap), Yacht mester A, vagy Yacht mester B fokozatot (5-11 nap). Tanfolyamaink többnyire a parton zajlanak, minden szükséges elméleti tudással felvérteznek, és vizsgával zárulnak.

Hogy fogsz-e tudni ettől hajót vezetni? Elméletben igen, de azért mi még nem engedjük el a kezed. Szervezünk neked a nyárra még rengeteg alkalmat, amikor gyakorolhatsz velünk. Késő őszig várunk 3 vagy 7 napos tréningjeinken az Adrián vagy a Balatonon, sőt Mallorcára vagy Máltára is velünk jöhetsz. Hozhatod a családod, vagy a haverokat, kipróbálhatják ők is, vagy napozhatnak a dekken, amíg te gyakorolsz. Jöhetsz egyedül is, a három nap alatt garantáltan új barátokra lelsz.

És mi lesz ezután? Valószínűleg beleszeretsz a vitorlázásba, és egyre hosszabb utakra, újabb és újabb tengerekre vágysz majd. Ekkor már a túraajánlatainkat fogod böngészni, és a 7 napos adriai meg a 10 napos karibi túrák között válogatsz. Idén még túl nagy falatnak érzed, hogy egyedül vállalj felelősséget a hajóért és a legénységért, ezért magyarul beszélő skippert is kérsz a túrához, aki mellett annyit viszed önállóan a hajót, amennyit akarod, vagy úgy bulizol, ahogy jólesik.

A túrára magaddal viszed a kedvesed. Vagy az egész családod. Netán a kedvesed egész családját, az egész család kedves rokonságát, a kedves rokonság rokonait és üzletfeleit, akik így hamarosan a te üzletfeleid is lesznek, és minthogy a túra pazarul sikerül, az egyre bővülő ügyfélkör meg szépen hoz a konyhára, így jövőre újabb túrára indulsz, de akkor már csak a hajót bérled, hiszen magabiztosan tudod vezetni, ámulnak is a munkatársaid, akik csapatépítőként kapják az utat, a cég könyvelője meg a számlát,… és akkor arra ébredsz,… hogy semmi kétség, a kezed valóban a Karib-tengerbe lóg!

Szabad tréning / túra helyeink

One thought on “Kinek lehet hasznos egy vitorlás tréning?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük