Hajózási biztosítások

A vitorlázás és a motoros jachtok exkluzív luxuscikkek, ha kárt szenvednek, nagyon sokba kerülhet nekünk. Tehát ha egy jachtot szeretnénk bérelni, tanácsos a pénzügyi kockázatokat minimalizálni egy kaució tbiztosítással és egy kapitány felelősségbiztosítással. Tudj meg többet erről itt.

Melyek a legjelentősebb biztosítások a hajóhajó-hajó charter számára?

A charter szolgáltatók általában átfogó biztosítással rendelkeznek. A bérbeadó által letétbe helyezett letét általában az önerőt jelenti. A kaució biztosítás megvédi Önt a letét elvesztésétől (többnyire 1500 – 2500 € között).

A magánbiztosítás valószínüleg nem fogja lefedni a kapitány hibájából eredő károkat, éppen ezért ésszerű a kapitányi felelősségbiztosítási szerződés megkötése az általános biztosítás által nem fedezett károkért (súlyos gondatlanságból eredő balesetek, azaz az ittas vezetés vagy más, a hajó elvesztése miatt). Itt kétszer ellenőrizze, hogy a súlyos gondatlanság és az ebből eredő veszteségek nem záródnak-e ki a szerződésből.

A megrendelt charter út lemondása nagyon költséges lehet. Ebben az esetben jobb az utazási lemondási biztosítás kötése. Ez magában foglalja az utazási költségeket (nem mindig), valamint a charter díj részét. Ezen túlmenően a szolgáltatók gyakran fizetésképtelenségi biztosítékot nyújtanak annak érdekében, hogy megvédjék Önt attól, hogy elveszítsük a befizetett pénzt.

Nem utolsó sorban azt is érdemes megfontolni, hogy egy külföldi utazási egészségbiztosítást vagy balesetbiztosítást kössön meg, mivel a magánbiztosítás nem foglalja magában a charter biztosítás.

Mely szolgáltatók kínálnak milyen típusú biztosítási csomagot hajóbérlés esetén?

Az alábbiakban rövid összefoglalót készítettünk néhány ajánlott biztosítási szolgáltató alapcsomagjairól:

Hamburger YVEIS InsuranceYacht PoolPantaenius
Útlemondási biztosítás41 – 440€ a charter ártól függően4%-a a charter árnak3,93%-a a charter árnakA Basic csomagban benne
Skipper felelősségbiztosítás72 -158€ a charter ártól függően65 – 130€ a hajótól függően90 – 200€ a hajótól függően85€-tól, vagy az Basic csomagban
Külföldi egészségbiztosításPlatinum csomagbanA
Balesetbiztosítás22 – 183 € közöttPlatinum csomagban40 -300 € közöttA Gold és Prémium csomagban, vagy egyénileg
Kaució biztosítás75€-tól, a kaució méretétől függően8% charterenként; 15% egy évre; egyénileg, vagy csomagban60,69€-tól, a kaució méretétől függőenA Silver-Gold és Premium csomagban; külön140€
Biztosított személyek száma1 – 8 főSkipper + 9 személy maxÖsszes crew tagra9 személyig
Online foglalásigenigenigenigen
Biztosítási időA terméktől függően, vagy egy évreA terméktől függően, vagy egy évre12 hónapHajóbérlés 60 napig
Secured payment certificatenem, de van lehetőség ránem, de van lehetőség rá 2,1%-értigennem
Áregyénileg köthető, lásd feljebbBasic csomag 270€ kiskaucióval, 320€ kiskaució nélkülegyénileg köthető, lásd feljebbBasic csomag 175€ kiskaucióval, 275€ kiskaució nélkül

A fenti táblázatban található adatok 2017. január 31-i állapotot tükröznek. További információkért látogass el weboldalukra:

http://www.pantaenius.de/en/insurance/solution-for/charter-insurance.html

http://www.yacht-pool.com/charter_versicherungen.0.html

http://www.schomacker.de/en/charter-insurance.html

http://www.eis-insurance.com/en/skipper-crew.html

Mekkora a motoros vagy vitorláshajókra vonatkozó biztosítási fedezet időtartama?

Bizonyos szolgáltatóknak a bérleti díjazásukért átalányösszegük van. Tehát a lefoglalt charter kivételével az időtartam összesen 12 hónapra meghosszabbodik, és tartalmazza az adott időszak összes további charterét. Más szolgáltatók esetében ez csak 6 hetes charterre korlátozódik, vagy a csomagkombináció szerint mindkét változat elérhető.

Mi a különbség a kaució biztosítás és a kapitány felelősségbiztosítása között?

A kaució biztosítás fedezi a hajónak a bérbeadó által okozott kárait. A felelősségbiztosítás magában foglalja a személyzet tagjai és más hajók kárát is, amelyeket a tulajdonos nem fedez.

Mi a biztonságos fizetési igazolás?

A biztosított fizetési igazolás garantálja, hogy a charter szolgáltató fizetésképtelensége esetén a biztosító társaság visszatérítheti az elvesztett befizetését. Egyes biztosítótársaságok ezt már magukban foglalják a csomagjaikban, míg mások külön fizetésképtelenségi vagy charteráras biztosítással rendelkeznek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Állj csak meg!
Titkos tippek a hajóbérlés praktikáiról!
Töltsd le hajóbérlési kisokosunkat, email címed megadása után automatikusan küldjünk emailben. 0% Spam - 100% profi anyag.
Az emailekről bármikor leiratkozhatsz.
Kérem a könyvemet!
Nem, köszönöm!
close-link