Hajóbérlés #3: 5+1 ok, amiért érdemes az Adriát választani

A vitorlások szerelmesei tudják, hogy minden tenger más és más, így az úticélunktól nagyban függ a nyaralásunk minősége is. Azok pedig, akik már megtapasztalták a horvát tengeren való hajózás élményét, szinte kivétel nélkül azt állítják, hogy itt éri meg csak igazán egy hajós nyaralás megszervezése.

De miért is érdemes az Adriát választani, amikor vitorlás nyaralást tervezünk?

1, Olcsó bérlés

Az általános tévhittel ellentétben, a Horvátországban történő hajó bérlés nem luxus! Mint ahogyan arról már mi is írtunk korábban, átlagosan 2 990 Euró egy hajó bérleti díja, előfoglalási időszakban pedig még ennél is alacsonyabb lehet az ár. Ezzel az egyik legolcsóbb bérleti díjat találjuk Európában, mindössze az északi területeken, például Hollandiában vannak ennél kedvezőbb árak, ám ott cserébe az időjárás tekintetében kell kompromisszumokat kötnünk.

2, Kedvező üzemanyagárak

Egy vitorlás nyaralás során a bérleti díjat követően az üzemanyag jelenti a következő nagy költséget. Attól függően, hogy mekkora távokat akarunk megtenni, jelentősen változik az erre fordítandó összeg, ám azzal mindig tisztában kell lenni, hogy több száz eurós keretet kell erre a célra elkülöníteni. Ilyen szempontból is érdemes Horvátországot választani, mivel az üzemanyagárak jelentősen kedvezőbbek a környező országokénál: literenként akár 50 forintos különbséget is találhatunk.

3, Széles választék

Horvátország a világ egyik legkeresettebb vitorlás úticélja! Ennek megfelelően az itt bérelhető hajók száma is messze felülmúlja a többi tengerrel rendelkező országét. Egy 2014-es felmérés szerint a világszerte személyzet nélkül bérelhető 11 000 hajónak közel harmada itt található. Ha időben elkezdjük a szervezést, több ezer hajó közül válogathatunk! Ezeknek pedig 12%-a katamarán, így valóban minden igényt kielégít a kínálat!

4, Pénztárcabarát árak

A külföldi nyaralásoknál sokszor tapasztalhatjuk, hogy az adott ország élelmiszerárai nem a magyar pénztárcák barátai. Szerencsére Horvátországban nem kell aggódnunk a nagy bevásárlások miatt, de csak akkor, ha előtte jól felmérjük a terepet. Lehetőleg ne a nagy kikőtökhöz közel eső kisboltokat válasszuk, hanem a városok peremein található, nagy üzletláncok valamelyikét, ezeknek szinte azonosak az árai a magyar boltokéval, de érdemes kipróbálni a közeli termelők piacát is, ahol szintén viszonylag kedvező áron juthatunk igazán friss alapanyagokhoz!

5, A strandon sem mész csődbe

A balatoni strandolásoknál már szinte megszoktuk, hogy egy nap alatt könnyen csődbe mehet egy egész család, mivel szinte minden túlárazott. Ehhez képest a horvát tengerpart strandjain sokszor olcsóbban étkezhetünk, mint egy belvárosi étteremben! A nemzeti ételnek számító csevapcsicsát akár már 35 kunáért (kb. 1500 Ft) is megkaphatjuk, de egy pizzáért sem kérnek többet 50-60 kunánál!

+ 1 Az Adria semmihez sem fogható

Ha pedig nem csak az anyagiak érdekelnek minket, akkor is érdemes Horvátországot választani! A rengeteg sziget és szirt, a cizellált partszakasz már önmagában is gyönyörű látványt és számos lehetőséget nyújt, de maga a tenger is megannyi izgalmat tartogat, hiszen az északi és déli részeken más áramlatok, más időjárás és más tengeri élővilág fogad minket! Ha tehát az Adriára esik a választásunk, garantáltan izgalmas és változatos környezetben tölthetjük el a nyaralást, ráadásul megfizethető áron!

Hajóbérlés árajánlat kérés

    Időszak

    Kérlek vedd figyelembe, hogy az elfogadott bérlési időszak 1 hét, szombattól-szombatig tart. Egyéb időszak esetén egyeztessünk telefonon.


    2345


    Vitorlás egytestűVitorlás katamaránMotoros egytestűMotoros katamarán

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük