Hajóbérlés #2: A bérleti díjon túl

Az első lépést már megtetted, amikor elhatároztad, hogy egy hajót kibérelve a tengeren töltesz egy kevés időt a családoddal, barátaiddal. Esetleg már a hajót is kiszemelted, amivel vízre szeretnétek szálni. Azonban a teendők itt még nem érnek véget, nem árt egy kicsit az anyagiakkal foglalkozni!

A vitorlás nyaralás költségei ugyanis nem állnak meg pusztán a hajó bérleti díjánál! Érdemes jó előre felkészülni mindazokra az esetleges plusz költségekre, amik a nyaralás során felmerülhetnek. Íme, a legfontosabb tényezők, amiket szem előtt kell tartanod.

1. Az üzemanyag

A legkézenfekvőbb plusz költség természetesen a hajód fogyasztásából ered. Ez típusról típusra változik, és persze az sem mindegy mekkora utat tesztek meg vele. Épp ezért fontos, hogy a lehető legjobban tervezzétek meg az utatokat, hogy ne a helyszínen kelljen szembesülnötök az esetleges plusz anyagiakkal.

Arra is mindig figyelj, hogy a bérelt hajó átvételkor tele legyen az üzemanyag tartály, hiszen az minden bérléskor a hajóval kell, hogy járjon. Ugyanígy a legtöbb esetben a visszaszolgáltatáskor is teli tankkal kell a kikötőben átadni a hajót, erre is készüljetek fel!

TIPP! Érdemes járatni a motort indulás előtt fél órát. Egy esetleges meghibásodást is észre vehetünk, de ami ennél fontosabb sajnos előfodul néha, hogy az előző bérlő vizet tölt vissza üzemanyag helyett az üzemanyag tankba. Így a motor már viszonylag gyorsan le fog állni, és egyből tudjuk bizonyítani a charter cég felé, hogy nem a mi felelősségünk, meg tudják tenni a szükséges lépéseket, és sok kellemetlenségtől kíméljük meg magunkat, utitársainkat. 🙂

Mielőtt nekiláttok a tervezésnek, nézzétek meg, hogy a kiszemelt vagy már lefoglalt hajónak milyen a fogyasztása, de ha még nem döntöttetek a hajóról, kalkuláljatok a 3-5 lliter óránkénti fogyasztással a vitorlás, és 20-200 liter a motoros hajóknál.

2. A kaució

Minden charter cég érdeke, hogy az általa bérbe adott hajókat a lehető legnagyobb épségben kapja vissza. A kisebb sérülések bekövetkezése természetesen idővel elkerülhetetlen, ezért a bérletii díj mellé kauciót is kérnek, melyet teljes egészében visszakapsz, ha sértetlenül, az eredeti állapotban adod vissza a hajót.

A kaució összege azonban első ránézésre ijesztően nagy is lehet, de van egy másik út, amit választhatsz, ez pedig a kaucióbiztosítás. Ilyenkor az eredeti kaució összegének kétszer 10 százalékát kell befizetned. Az egyik részlet garantáltan a biztosítónál marad, még akkor is, ha nem történt sérülés, a másikat viszont visszakapod a problémamentes átadásnál. Bár így a biztos kiadás valamivel megnövekszik, mégis érdemes ezt az opciót választani, mert egy nagyobb kár esetén jobban jársz.

3. Takarítási díj

A bérlési időszak végén a hajót nem csupán tele tankkal, de tisztán is kell visszaadni. Persze nem kell megijedni, ez a feladat nem rád hárul, hanem a charter cég embereire, akik gondoskodnak a hajó kitakarításáról.

Az úgy nevezett transit log vagy permit átlagosan 160-180 Euro körüli összeget jelent, melyet a takarításért fizetsz ki. Vigyázz azonban, hogy a szerződésben meghatározott időpontban visszatérj a kikötőbe, hiszen főként a főszezonban nagyon kevés, mindössze pár óra telik két bérbeadás között, a takarító személyzetnek pedig csupán ennyi idő áll rendelkezésére, ezért késedelmi díjat számolnak fel, ha nem adod vissza időben a hajót.

4. A személyzet

Sok hajót személyzet nélkül is kibérelhetsz, ám ha szeretnéd, ezekhez is kérhetsz hivatásos szakembereket, akik segítenek a nyaralás során. Egy professzionális skipper vezeti a hajót, megtervezi helyetted a legjobb útvonalat, felel a hajóért és az utasokért is. Ennek azonban ára van.

Ha még kezdő vitorlázó vagy, mindenképp ajánlott a személyzet bérlése is, de egy nagyobb hajó esetén is fontold meg ezt az opciót. A személyzet száma a hajó méretével együtt növekszik, így az értük fizetendő ár is igencsak változó, de átlagosan 150 Euró/nap áron találhatsz skippert.

5. Kikötődíj

Ez a plusz költség valójában opcionálisnak is tekinthető, hiszen ha a nyaralást úgy szervezed meg, hogy minden éjszakát az anyakikötőben töltsetek, akkor ezzel nem kalkulálni.

Ha azonban az út során egy-egy estét más városban szeretnétek eltölteni, akkor mindenképpen tervezzétek be a költségvetésbe. Ha előre tudjátok, melyik estét hol töltitek majd, akkor jelezzétek időben a kikötési szándékot, hogy biztosan legyen helyetek! Az árak jelentősen eltérhetnek kikötőnként: 40-től akár 250 Euróig is terjedhetnek éjszakánként, a megfizethető kikötőkben pedig gyorsan fogynak a helyek.

6. Kisebb, de fontos kiadások

Van néhány tétel, ami ugyan nem jelent nagy kiadást, de jobb, ha nem ér titeket meglepetésként. Ilyen például az idegenforgalmi adó (IFA), melyet a szállodákhoz hasonlóan fejenként és éjszakánként kell fizetni. Csupán 1 Euró/fő/éj, de jobb ha nem feledkeztek meg róla.

Mivel valószínűleg autóval érkeztek a kikötőhöz, melyet aztán jó pár napra ott is hagytok, gondoljatok a parkolási díjra is! Természetesen ez egy-egy városon belül is változik, ha pedig őrzött parkolóban szeretnétek hagyni a gépjárművet, egész nagy is lehet. Derítsétek fel a terepet előre, hogy hol érdemes letenni az autót!

Sosem árt felkészülni arra az esetre, ha valami nagyobb gond adódna! Épp ezért hacsak teheted, bérelj egy külmotoros mentőcsónakot, mert ez szó szerint életmentő lehet bizonyos esetekben. Ezt akár már 80 Euróért is megteheted.

+1. Az ellátás

Evidens tételnek tűnik, mégis fontos, hogy többször is átnézzétek a hajóre magatokkal vitt ellátmányt. Soha ne induljatok útnak megfelelő mennyiségű élelem és ital nélkül, hiszen egy nagyobb fennakadás során fontos, hogy ne fussatok ki a tartalékból.

Amúgy is biztosan lesz egy-két nap melyet teljes egészében a tengeren töltötök, és itt magatoknak kell gondoskodnotok az étkezésekről és egyéb fogyasztásokról. Ha lehet, tervezzétek meg előre, melyik nap mit szeretnétek fogyasztani, így biztos nem lesz gond!

Hajóbérlés árajánlat kérés

    Időszak

    Kérlek vedd figyelembe, hogy az elfogadott bérlési időszak 1 hét, szombattól-szombatig tart. Egyéb időszak esetén egyeztessünk telefonon.


    2345


    Vitorlás egytestűVitorlás katamaránMotoros egytestűMotoros katamarán

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük